Pravna obvestila

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Pasja gajba so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Za upravljanje in poslovanje spletne trgovine trgovina.niyama.eu, skrbi podjetje Zala Perovič s.p., Rimska ul. 12, 1000 Ljubljana, matična številka 6769454000, davčna številka 40370771

Opredelitev pojmov

·       ponudnik je Zala Perovič s.p., Rimska ulica 12, 1000 Ljubljana

·       uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini

·       spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku

Prijava

Ob registraciji v spletni trgovini obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, ki si ju izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa, ki je sicer možen tudi brez registracije. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine trgovina Niyama (www.trgovina.niyam.eu) pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med trgovino, ponudnikom in kupcem.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

·       identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)

·       kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)

·       bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)

·       dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)

·       pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)

·       vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza

·       način plačila in dostave

·       časovno veljavnost ponudbe

·       rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe ; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka

·       pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Ukinitev uporabniškega računa

Če želite na spletnem mestu www.trgovina.niyama.eu ukiniti vaš uporabniški račun, nam to sporočite na info@niyama.eu

V sporočilu je obvezno potrebno navesti naslednje podatke:

·       V naslovu sporočila: Ukinitev uporabniškega računa

·       V vsebini naročila : a) ime in priimek uporabnika, b) naslov uporabnika, c) elektronska pošta, s pomočjo katere je bil odprt uporabniški račun

Zahtevek za ukinitev uporabniškega računa mora biti poslan z elektronskega naslova, s katerim je bil uporabniški račun odprt. O ukinitvi vas bomo obvestili preko elektronske pošte.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba ažurira in spreminja pogosto in hitro. Cene so predstavljene kot Prodajne cene in Spletne cene. Prodajne cene so ponavadi priporočene prodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik.

Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta, za pogodbene partnerje (pogodbeni popust in plačilni rok) in za fizične stranke.

Cene

Vse cene so jasno izražene v EUR in vključujejo DDV.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila, če je artikel na zalogi in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Postopek nakupa

Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb ZAKLJUČI NAKUP odda naročilo, mu spletna trgovina samodejno “generira – ustvari” in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki …).S tem je naročilo potrjeno, izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Če je rok dobave več kot 5 delovna dni, ponudnik o tem obvesti kupca.

Preklic naročila

Prejeta naročila preko spletne trgovine www.trgovina.niyama.eu lahko kupec brez dodatnih stroškov prekliče do prejema elektronskega sporočila o tem, da je bilo naročilo že odpremljeno s spletne strani Niyama. Obvestilo o preklicu naročila je možno preko elektronske pošte Niyama info@niyama.eu. V elektronskem sporočilu je obvezno potrebno navesti naslednje podatke:

·       V naslovu sporočila: Preklic naročila

·       V vsebini sporočila: a) ime in priimek kupca b) naslov kupca c) številka naročila

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v štirinajstih dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži.

Podrobneje o poteku odstopa od pogodbe, je razloženo na dnu strani

V tem primeru nas obvestite na email: info@niyama.eu kjer se bomo dogovorili za podrobnosti. Če stranka vrne paket na račun podjetja, ali je paket z odkupnino, le-ta paket zavrne.

Postopek vračila blaga

Pred vračilom blaga, kupljenega v spletni trgovini, nas obvestite na info@niyama.eu. Od pogodbe lahko potrošnik odstopi v roku 14 dni po prejetju naročenega blaga, ne da bi mu bilo pri tem potrebno navesti razlog za svojo odločitev.

Vrnitev naročenega blaga podjetju v roku 14 dni od prejema je enakovredna sporočilu o odstopu od pogodbe.

Blago lahko v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe vrnete na dva načina:

Zala Perovič, Rimska ulica 12, 1000 Ljubljana kupljeno blago pošljete z računom in vso pripadajočo dokumentacijo na naslov. Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače.

S kupjenim blagom se na lastne stroške osebno oglasite poslovni enoti v Ljubljani, Trgovina Niyama, Slovenska cesta 1, 1000 Ljubljana.

Plačilo

Spletna trgovina www.trgovian.niyama.eu omogoča način plačevanja izključno z gotovino ob prevzemu pošiljke, s kreditno kartico ob prevzemu pošiljke (samo GLS), preko paypal ali preko predračuna. V primeru, da vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke plačate tudi ob prevzemu v vaši enoti Pošte Slovenije ali v paketnih trgovina in paketomatih (GLS).

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je dobava blaga do 5 delovnih dni. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.

Napačni podatki

Če ste po opravljenem nakupu ugotovili, da ste nam posredovali napačne podatke ali bi želeli spremeniti naslov prejemnika, nam to nemudoma sporočite po e-pošti: info@niyama.eu

Dostava

V spletni trgovini www.trgovina.niyama.eu stremimo k najhitrejši možni dostavi naročenega blaga. Večino prejetih naročil poskušamo obdelati še isti dan, razen med vikendi in prazniki.  Če je za odpremo blaga potreben daljši čas, je to označeno na spletni strani. V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov. Dostavo izvajamo v sodelovanju s Pošto Slovenije in GLS. Naročene izdelke vam dostavijo na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, jo lahko kasneje prevzamete na najbližji Pošti Slovenije oz. po dogovoru na prevzemnih točkah podjetja GLS (Petrol, OMW, Big Bang, 3dva trafika, Paketomat..).

Običajno je med delovniki naročeno blago na naslovu prejemnika v dnevu ali dveh od odpreme blaga. Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Rok začne teči ob 100% plačilu predračuna, če gre za način plačila po predračunu oz. ob oddaji naročila, če gre za druge načine plačila. Ob dobavi mora uporabniku nuditi še dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe.

Ponudnik poskrbi za dostavo pošiljk v svoji lastni režiji, vendar si ponudnik pridružuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Blago je možno prevzeti tudi osebno v fizični trgovini podjetja Zala Perovič s.p. (trgovina Niyama). V ceni dostave je zajeta dostava naročenega blaga do vhodnih vrat objekta navedenega na naročilu.

Na spremni dokumentaciji so navedene vse potrebne informacije glede naslova, kamor se kupec lahko obrne v primeru pritožb in informacije glede garancije ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe.

Strošek dostave

Strošek dostave je 4,00€. Dostava je brezplačna za pošiljke, katerih skupna vrednost z ddv presega 40,00€.

Strošek odpreme blaga je vračunan v kupnino kot ločena postavka. Stroške morebitnega vračila blaga krije kupec. Pri plačilu po povzetju si Pošta Slovenije obračuna provizijo za odkupnino (po veljavnem ceniku Pošte Slovenije). Ta strošek ni vračunan v kupnino. Cene so izražene v evrih in vsebujejo DDV.

OPOZORILO: Pošta Slovenije zaračunava provizijo za odkupnino po ceniku Pošte Slovenije, v kolikor je  prevzem paketa plačilo po povzetju.

Vplačilo poštne nakaznice:

– notranji promet do 22,30 EUR …. 0,9583 eur

nad 22,30 EUR do 430,00 EUR…….. 5,30 % od vrednosti od nakaznice

nad 430,00 EUR ….18,4583 eur z nakazilom na račun

Za plačilo odkupnine (po povzetju) preko Univerzalnega plačilnega naloga znaša provizija Pošte Slovenije:

0,96 EUR za vrednost odkupnine do 96,00 EUR

1 % od vrednosti za vrednost odk. nad 96,00 do 501,00 EUR

5,01 EUR za vrednost odk. nad 501,01 EUR.

Provizija je oproščena plačila DDV.

Če kurirju GLS plačate s kreditno kartico, doplačate provizijo 1,43%. V primeru, da je paket že plačan (na spletni strani www.trgovina.niyama.eu ali preko spletne banke), te provizije ne plačate. Provizije ne plačate tudi, če kurirju GLS plačate z gotovino.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Zaloga

Stroška dostave ne plačate, če blago prevzamete osebno v poslovalnici Niyama  v Ljubčjani, Slovenska ulica 1. Osebno lahko blago prevzamete po potrditvi prejetja plačila na TRR ponudnika in prejetem obvestilu o pripravljenem blagu na prevzem, ali pa plačate blago v poslovalnici Niyama.  Blago je potrebno prevzeti v roku 3 delovnih dni, v nasprotnem primeru se obračuna ležarnina 1€ na dan.

Č̌e artikla nimamo na zalogi v našem skladišču, bo na dostavo potrebno počakati dlje. V tem primeru upoštevajte naslednja pravila:

 – predviden rok dobave je informativni podatek glede na naše izkušnje z dobavitelji.

– če artikla ni na zalogi vljudno naprošamo, da nam pišite info@niyama.eu  za informacije o dobavljivosti

– če naročite več artiklov in bo čakalna doba za nekatere daljša, kot za druge, bomo skušali artikle, ki so na zalogi poslati takoj, ostale pa potem, ko bodo na zalogi

 – če bo čakalna doba zelo dolga, lahko odstopite od nakupa s pisnim obvestilom. Cena se lahko zaradi gibanja tečaja ali spremembe cen dobavitelja spremeni, v tem primeru vas bomo predhodno obvestili.

Stvarna napaka

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna:

1.      če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali promet;

2.      če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

3.      če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

4.      če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko potrošnik uveljavlja za vsak kupljeni izdelek, ki ima garancijo ali garancije nima. Tako lahko potrošnik zaradi napake na izdelku, za katerega je bila dana garancija, uveljavlja pravice iz stvarne napake, enako pa se odloči lahko tudi takrat, ko ne želi uveljavljati garancijo za izdelek, za katerega je bila dana garancija.

Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako reklamira pri ponudniku in to v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake.

Potrošnik lahko zahteva po lastni izbiri :

·       odpravo napake,

·       vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako,

·       zamenjavo blaga ali

·       vračilo plačanega zneska.

Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik ponudnika v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora ponudnik čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora ponudnik v roku 8 dni podati potrošniku pisen odgovor. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Garancija

Garancijo lahko potrošnik uveljavlja za izdelke, za katere je obvezna garancija kot jo določa Pravilnik o blagu, za katerega se izda garancija za brezhibno delovanje (UL RS, št. 14/12).

Če blago, za katero je izdaja garancije obvezna, ne deluje brezhibno ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali oglaševalskem sporočilu, lahko potrošnik najprej zahteva odpravo napak. Če napake niso odpravljene v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je proizvajalec, prodajalec ali pooblaščeni servis od potrošnika prejel zahtevo za odpravo napak, mora proizvajalec potrošniku brezplačno zamenjati blago z enakim, novim in brezhibnim blagom.

Če proizvajalec v roku 45 dni od prejetja blaga ne popravi ali ne zamenja blaga z novim, lahko potrošnik razdre pogodbo ali zahteva znižanje kupnine.

Reklamacija

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima predpisanih lastnosti, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.

Kupec lahko blago reklamira v 15 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino ali amortizacijo po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost.

Pogoj za začetek reklamacijskega postopka, iz naslova stvarne napake je popolno izpolnjen reklamacijski zapisnik, s priloženo kopijo računa, po možnosti fotografije izdelka. Reklamacijski zapisnik lahko zahtevate na info@niyama.eu, poslali ga bomo takoj.

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavljalcu. O tem nas obvestite na trgovina info@niyama.eu in pomagali vam bomo pri postopku reklamacije.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina www.trgovina.niyama.eu in vsi podatki, slike artiklov in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati  ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

Podatki o trgovini (upravljalcu) in ponudniku  se nahajajo na povezavi O nas, kjer so navedeni vsi kontakti za komunikacijo v zvezi z vsemi členi pogojev poslovanja.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Komunikacija

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.

Arhiviranje pogodb

Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik, je trajno shranjena pri podjetju Zala Perović s.p., Rimska ulica 12, 1000 Ljubljana

Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

·       jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila pošiljatelj mora biti jasno razviden

·       različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih.

·       željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati

Pritožbe in spori

Trgovina/Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in obligacijski zakon. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svoje dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo s katero, se v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti. Vse pritožbe se oddajajo po mailu na info@niyama.eu. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Spletna trgovina bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prijela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik bo v zakonskem roku obravnaval pritožbo in o sklepu obvestil kupca.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Podjetje Zala Perovič s.p., skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Podjetje Zala Perovič s.p. kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr. Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, UREDBA (EU) št. 542/2013 EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA  z dne 21. maja 2013 o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (EU) št. 2006/2004 in Direktive 2009/22/ES (Uredba o spletnem reševanju potrošniških sporov).

Varovanje podatkov

Lastnik spletnega mesta www.trgovina.niyama.eu , podjetje Zala Perovič s.p. je v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za lastne potrebe zbiramo podatke, ki jih vnesete v obrazce na www.trgovina.niyama.eu  (naprimer ime, priimek, naslov, naslov elektronske pošte…) Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Za potrebe poslovanja Niyama zbira naslednje uporabnikove podatke:

                                – ime in priimek,

                                – naslov in kraj bivanja,

                                – naslov elektronske pošte,

                                – kontaktno telefonsko številko,

                                – geslo v šifrirani obliki,

                                – ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu www.trgovina.niyama.eu

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko Pasja gajba med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku Niyame shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Ponudnik Zala Perovič s.p lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabita za namene statističnih analiz. Upravitelj in ponudnik. podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bosta predala nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije, GLS) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo in kontaktne podatke. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Kupec se s potrdilom naročila strinja, da lahko www.trgovina.niyama.eu  uporablja pridobljene osebne podatke tudi za namene neposrednega trženja in za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-novic in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov o storitvah spletnega mesta www.trgovina.niyama.eu in Zala Perovič s.p. ter povezanih oseb in za druge oblike uporabe posredovanih podatkov. Zbrani podatki ne bodo posredovani tretjim osebam. Kupec lahko kadarkoli pisno zahteva, da ponudnik trajno ali začasno preneha uporabljati osebne podatke in podatke o nakupovanju za prej navedene namene kot je to navedeno v poglavju Ukinitev uporabniškega računa. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v bazi podatkov. Obvezujemo se, da bodo osebni podatki, pridobljeni preko spletnega mesta v celoti ostali hranjeni, varovani in obdelovani s strani podjetij Zala Perovič s.p.. Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo upravljavec spletnega mesta ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Vaši podatki so ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem s strani tretjih oseb. Dostavni službi bomo zaupali le podatke uporabnikov, nujne za nemoteno dostavo, kot sta naslov za dostavo in telefonska številka.

Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletne strani www.trgovina.niyama.eu  za namen izvedbe spletnega nakupa, se uporabljajo izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila.

Soglasje k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov s sodelovanjem v nagradnih igrah ali naročilu na e-novice, uporabnik dovoljuje podjetju Zala Perovič s.p. obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S podanim soglasjem uporabnik dovoljuje podjetju Zala Perovič s.p. da kot upravljavca zbirke osebnih podatkov obdelujeta zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-novic in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov o storitvah spletnega mesta www.trgovina.niyama.eu in podjetja Zala Perovič s.p. ter povezanih oseb in za druge oblike uporabe posredovanih podatkov, v katere uporabnik spletne strani posebej privoli. Zbrani podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Spletno mesto www.trgovina.niyama.eu zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa. Prenos občutljivih osebnih in transakcijskih podatkov na spletni strani se izvaja v varnem načinu s pomočjo protokola SSL (Secure Sockets Layer). Podatki se kodirajo, še preden zapustijo vaš brskalnik, in se na naš strežnik prenašajo v zaščiteni obliki. Sistem tako preprečuje, da bi kdo prestregel vaše osebne in transakcijske podatke, ki jih pošiljate v spletno trgovino.

Varovanje zasebnosti in varnost nakupa zagotavljamo tudi z upoštevanjem vseh veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

Izbiro članstva v naši e-listi omogočamo v obrazcu za naročanje blaga v spletni košarici, ter na vstopni strani spletne trgovine www.trgovina.niyam.eu

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih podjetje Zala Perovič s.p.. zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja Zala Perovič s.p..

Odveza odgovornosti

Trgovina in ponudik se bosta po svojih najboljših močeh trudila zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da trgovina/ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca pbvestil o spremembi in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se trgovina/ponudnik trudi zagotoviti natačne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pravila in pogoji sodelovanja v nagradnih igrah

Pravila nagradne igre
Nagradne igre so namenjena le fizičnim osebam, pravne osebe in s.p. v akciji ne morejo sodelovati. V nagradni igri lahko sodelujejo vse fizične osebe, ki sprejmejo pogoje za sodelovanje v nagradni igri. Šteje se, da s samim sodelovanjem v nagradni igri sodelujoči pristane na vse pogoje v zvezi z nagradno igro, sprejema pravila nagradne igre in se z njimi strinja. V nagradni igri ne smejo sodelovati zaposleni in zunanji pogodbeni sodelavci organizatorja ali so-organizatorja nagradne igre ali njihovi ožji družinski člani. V primeru, da v nagradni igri sodeluje mladoletna oseba, je sodelovanje takšne osebe v nagradni igri veljavno le pod pogojem, da osebo v nagradni igri zastopa njen starš oziroma zakoniti zastopnik.
Sodelujoči se strinjajo, da v primeru zmage v nagradni igri (dobitka) sprejme način prevzema nagrade kot ga predlaga organizator (Po poštni, osebni prevzem)

Način sodelovanja v nagradni igri
V nagradni igri sodelujete z izpolnjeno prijavnico na prvi strani. S prijavo v nagradno igro sodelujoči izrecno izjavlja, da je v celoti seznanjen s temi pravili nagradne igre in izjavlja, da se z njimi v celoti strinja. Prav tako se zavezuje, da bo v celoti spoštoval pravila nagradne igre. Nakup ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri.

Prevzem nagrade
Nagrajenec nagrado prevzame na naslovi poslovne enote v Ljubljani.

Davčne obveznosti
Organizator bo za nagrajence obračunal in plačal morebitno akontacijo dohodnine za prejete nagrade skladno z veljavno zakonodajo. Druge morebitne davčne obveznosti ali kakršne koli druge stroške, vezane na nagrado, nosi nagrajenec sam (stroški prevzema nagrade, morebitnega prevoza).

Obdelava osebnih podatkov
Organizator nagradne igre se zavezuje, da bo posredovane osebne podatke varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in v skladu s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR). Organizator nagradne igre kot upravljavec zbirke osebnih podatkov, le-teh ne bo izdal ali odstopil tretji osebi.
Nagrajenci izrecno soglašajo, da lahko organizator nagradne igre objavi ime, priimek, fotografije ter kraj bivanja nagrajenca v javnih občilih, in sicer z namenom javnega obveščanja o rezultatih nagradnega žrebanja. Za objavo navedenih podatkov organizat

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Pasja gajba so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Za upravljanje in poslovanje spletne trgovine trgovina.niyama.eu, skrbi podjetje Zala Perovič s.p., Rimska ul. 12, 1000 Ljubljana, matična številka 6769454000, davčna številka 40370771

Opredelitev pojmov

·       ponudnik je Zala Perovič s.p., Rimska ulica 12, 1000 Ljubljana

·       uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini

·       spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku

Prijava

Ob registraciji v spletni trgovini obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, ki si ju izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa, ki je sicer možen tudi brez registracije. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine trgovina Niyama (www.trgovina.niyam.eu) pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med trgovino, ponudnikom in kupcem.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

·       identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)

·       kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)

·       bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)

·       dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)

·       pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)

·       vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza

·       način plačila in dostave

·       časovno veljavnost ponudbe

·       rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe ; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka

·       pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Ukinitev uporabniškega računa

Če želite na spletnem mestu www.trgovina.niyama.eu ukiniti vaš uporabniški račun, nam to sporočite na info@niyama.eu

V sporočilu je obvezno potrebno navesti naslednje podatke:

·       V naslovu sporočila: Ukinitev uporabniškega računa

·       V vsebini naročila : a) ime in priimek uporabnika, b) naslov uporabnika, c) elektronska pošta, s pomočjo katere je bil odprt uporabniški račun

Zahtevek za ukinitev uporabniškega računa mora biti poslan z elektronskega naslova, s katerim je bil uporabniški račun odprt. O ukinitvi vas bomo obvestili preko elektronske pošte.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba ažurira in spreminja pogosto in hitro. Cene so predstavljene kot Prodajne cene in Spletne cene. Prodajne cene so ponavadi priporočene prodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik.

Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta, za pogodbene partnerje (pogodbeni popust in plačilni rok) in za fizične stranke.

Cene

Vse cene so jasno izražene v EUR in vključujejo DDV.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila, če je artikel na zalogi in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Postopek nakupa

Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb ZAKLJUČI NAKUP odda naročilo, mu spletna trgovina samodejno “generira – ustvari” in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki …).S tem je naročilo potrjeno, izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Če je rok dobave več kot 5 delovna dni, ponudnik o tem obvesti kupca.

Preklic naročila

Prejeta naročila preko spletne trgovine www.trgovina.niyama.eu lahko kupec brez dodatnih stroškov prekliče do prejema elektronskega sporočila o tem, da je bilo naročilo že odpremljeno s spletne strani Niyama. Obvestilo o preklicu naročila je možno preko elektronske pošte Niyama info@niyama.eu. V elektronskem sporočilu je obvezno potrebno navesti naslednje podatke:

·       V naslovu sporočila: Preklic naročila

·       V vsebini sporočila: a) ime in priimek kupca b) naslov kupca c) številka naročila

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v štirinajstih dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži.

Podrobneje o poteku odstopa od pogodbe, je razloženo na dnu strani

V tem primeru nas obvestite na email: info@niyama.eu kjer se bomo dogovorili za podrobnosti. Če stranka vrne paket na račun podjetja, ali je paket z odkupnino, le-ta paket zavrne.

Postopek vračila blaga

Pred vračilom blaga, kupljenega v spletni trgovini, nas obvestite na info@niyama.eu. Od pogodbe lahko potrošnik odstopi v roku 14 dni po prejetju naročenega blaga, ne da bi mu bilo pri tem potrebno navesti razlog za svojo odločitev.

Vrnitev naročenega blaga podjetju v roku 14 dni od prejema je enakovredna sporočilu o odstopu od pogodbe.

Blago lahko v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe vrnete na dva načina:

Zala Perovič, Rimska ulica 12, 1000 Ljubljana kupljeno blago pošljete z računom in vso pripadajočo dokumentacijo na naslov. Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače.

S kupjenim blagom se na lastne stroške osebno oglasite poslovni enoti v Ljubljani, Trgovina Niyama, Slovenska cesta 1, 1000 Ljubljana.

Plačilo

Spletna trgovina www.trgovian.niyama.eu omogoča način plačevanja izključno z gotovino ob prevzemu pošiljke, s kreditno kartico ob prevzemu pošiljke (samo GLS), preko paypal ali preko predračuna. V primeru, da vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke plačate tudi ob prevzemu v vaši enoti Pošte Slovenije ali v paketnih trgovina in paketomatih (GLS).

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je dobava blaga do 5 delovnih dni. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.

Napačni podatki

Če ste po opravljenem nakupu ugotovili, da ste nam posredovali napačne podatke ali bi želeli spremeniti naslov prejemnika, nam to nemudoma sporočite po e-pošti: info@niyama.eu

Dostava

V spletni trgovini www.trgovina.niyama.eu stremimo k najhitrejši možni dostavi naročenega blaga. Večino prejetih naročil poskušamo obdelati še isti dan, razen med vikendi in prazniki.  Če je za odpremo blaga potreben daljši čas, je to označeno na spletni strani. V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov. Dostavo izvajamo v sodelovanju s Pošto Slovenije in GLS. Naročene izdelke vam dostavijo na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, jo lahko kasneje prevzamete na najbližji Pošti Slovenije oz. po dogovoru na prevzemnih točkah podjetja GLS (Petrol, OMW, Big Bang, 3dva trafika, Paketomat..).

Običajno je med delovniki naročeno blago na naslovu prejemnika v dnevu ali dveh od odpreme blaga. Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Rok začne teči ob 100% plačilu predračuna, če gre za način plačila po predračunu oz. ob oddaji naročila, če gre za druge načine plačila. Ob dobavi mora uporabniku nuditi še dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe.

Ponudnik poskrbi za dostavo pošiljk v svoji lastni režiji, vendar si ponudnik pridružuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Blago je možno prevzeti tudi osebno v fizični trgovini podjetja Zala Perovič s.p. (trgovina Niyama). V ceni dostave je zajeta dostava naročenega blaga do vhodnih vrat objekta navedenega na naročilu.

Na spremni dokumentaciji so navedene vse potrebne informacije glede naslova, kamor se kupec lahko obrne v primeru pritožb in informacije glede garancije ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe.

Strošek dostave

Strošek dostave je 4,00€. Dostava je brezplačna za pošiljke, katerih skupna vrednost z ddv presega 40,00€.

Strošek odpreme blaga je vračunan v kupnino kot ločena postavka. Stroške morebitnega vračila blaga krije kupec. Pri plačilu po povzetju si Pošta Slovenije obračuna provizijo za odkupnino (po veljavnem ceniku Pošte Slovenije). Ta strošek ni vračunan v kupnino. Cene so izražene v evrih in vsebujejo DDV.

OPOZORILO: Pošta Slovenije zaračunava provizijo za odkupnino po ceniku Pošte Slovenije, v kolikor je  prevzem paketa plačilo po povzetju.

Vplačilo poštne nakaznice:

– notranji promet do 22,30 EUR …. 0,9583 eur

nad 22,30 EUR do 430,00 EUR…….. 5,30 % od vrednosti od nakaznice

nad 430,00 EUR ….18,4583 eur z nakazilom na račun

Za plačilo odkupnine (po povzetju) preko Univerzalnega plačilnega naloga znaša provizija Pošte Slovenije:

0,96 EUR za vrednost odkupnine do 96,00 EUR

1 % od vrednosti za vrednost odk. nad 96,00 do 501,00 EUR

5,01 EUR za vrednost odk. nad 501,01 EUR.

Provizija je oproščena plačila DDV.

Če kurirju GLS plačate s kreditno kartico, doplačate provizijo 1,43%. V primeru, da je paket že plačan (na spletni strani www.trgovina.niyama.eu ali preko spletne banke), te provizije ne plačate. Provizije ne plačate tudi, če kurirju GLS plačate z gotovino.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Zaloga

Stroška dostave ne plačate, če blago prevzamete osebno v poslovalnici Niyama  v Ljubčjani, Slovenska ulica 1. Osebno lahko blago prevzamete po potrditvi prejetja plačila na TRR ponudnika in prejetem obvestilu o pripravljenem blagu na prevzem, ali pa plačate blago v poslovalnici Niyama.  Blago je potrebno prevzeti v roku 3 delovnih dni, v nasprotnem primeru se obračuna ležarnina 1€ na dan.

Č̌e artikla nimamo na zalogi v našem skladišču, bo na dostavo potrebno počakati dlje. V tem primeru upoštevajte naslednja pravila:

 – predviden rok dobave je informativni podatek glede na naše izkušnje z dobavitelji.

– če artikla ni na zalogi vljudno naprošamo, da nam pišite info@niyama.eu  za informacije o dobavljivosti

– če naročite več artiklov in bo čakalna doba za nekatere daljša, kot za druge, bomo skušali artikle, ki so na zalogi poslati takoj, ostale pa potem, ko bodo na zalogi

 – če bo čakalna doba zelo dolga, lahko odstopite od nakupa s pisnim obvestilom. Cena se lahko zaradi gibanja tečaja ali spremembe cen dobavitelja spremeni, v tem primeru vas bomo predhodno obvestili.

Stvarna napaka

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna:

1.      če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali promet;

2.      če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

3.      če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

4.      če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko potrošnik uveljavlja za vsak kupljeni izdelek, ki ima garancijo ali garancije nima. Tako lahko potrošnik zaradi napake na izdelku, za katerega je bila dana garancija, uveljavlja pravice iz stvarne napake, enako pa se odloči lahko tudi takrat, ko ne želi uveljavljati garancijo za izdelek, za katerega je bila dana garancija.

Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako reklamira pri ponudniku in to v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake.

Potrošnik lahko zahteva po lastni izbiri :

·       odpravo napake,

·       vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako,

·       zamenjavo blaga ali

·       vračilo plačanega zneska.

Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik ponudnika v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora ponudnik čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora ponudnik v roku 8 dni podati potrošniku pisen odgovor. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Garancija

Garancijo lahko potrošnik uveljavlja za izdelke, za katere je obvezna garancija kot jo določa Pravilnik o blagu, za katerega se izda garancija za brezhibno delovanje (UL RS, št. 14/12).

Če blago, za katero je izdaja garancije obvezna, ne deluje brezhibno ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali oglaševalskem sporočilu, lahko potrošnik najprej zahteva odpravo napak. Če napake niso odpravljene v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je proizvajalec, prodajalec ali pooblaščeni servis od potrošnika prejel zahtevo za odpravo napak, mora proizvajalec potrošniku brezplačno zamenjati blago z enakim, novim in brezhibnim blagom.

Če proizvajalec v roku 45 dni od prejetja blaga ne popravi ali ne zamenja blaga z novim, lahko potrošnik razdre pogodbo ali zahteva znižanje kupnine.

Reklamacija

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima predpisanih lastnosti, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.

Kupec lahko blago reklamira v 15 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino ali amortizacijo po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost.

Pogoj za začetek reklamacijskega postopka, iz naslova stvarne napake je popolno izpolnjen reklamacijski zapisnik, s priloženo kopijo računa, po možnosti fotografije izdelka. Reklamacijski zapisnik lahko zahtevate na info@niyama.eu, poslali ga bomo takoj.

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavljalcu. O tem nas obvestite na trgovina info@niyama.eu in pomagali vam bomo pri postopku reklamacije.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina www.trgovina.niyama.eu in vsi podatki, slike artiklov in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati  ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

Podatki o trgovini (upravljalcu) in ponudniku  se nahajajo na povezavi O nas, kjer so navedeni vsi kontakti za komunikacijo v zvezi z vsemi členi pogojev poslovanja.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Komunikacija

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.

Arhiviranje pogodb

Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik, je trajno shranjena pri podjetju Zala Perović s.p., Rimska ulica 12, 1000 Ljubljana

Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

·       jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila pošiljatelj mora biti jasno razviden

·       različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih.

·       željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati

Pritožbe in spori

Trgovina/Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in obligacijski zakon. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svoje dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo s katero, se v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti. Vse pritožbe se oddajajo po mailu na info@niyama.eu. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Spletna trgovina bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prijela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik bo v zakonskem roku obravnaval pritožbo in o sklepu obvestil kupca.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Podjetje Zala Perovič s.p., skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Podjetje Zala Perovič s.p. kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr. Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, UREDBA (EU) št. 542/2013 EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA  z dne 21. maja 2013 o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (EU) št. 2006/2004 in Direktive 2009/22/ES (Uredba o spletnem reševanju potrošniških sporov).

Varovanje podatkov

Lastnik spletnega mesta www.trgovina.niyama.eu , podjetje Zala Perovič s.p. je v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za lastne potrebe zbiramo podatke, ki jih vnesete v obrazce na www.trgovina.niyama.eu  (naprimer ime, priimek, naslov, naslov elektronske pošte…) Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Za potrebe poslovanja Niyama zbira naslednje uporabnikove podatke:

                                – ime in priimek,

                                – naslov in kraj bivanja,

                                – naslov elektronske pošte,

                                – kontaktno telefonsko številko,

                                – geslo v šifrirani obliki,

                                – ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu www.trgovina.niyama.eu

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko Pasja gajba med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku Niyame shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Ponudnik Zala Perovič s.p lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabita za namene statističnih analiz. Upravitelj in ponudnik. podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bosta predala nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije, GLS) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo in kontaktne podatke. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Kupec se s potrdilom naročila strinja, da lahko www.trgovina.niyama.eu  uporablja pridobljene osebne podatke tudi za namene neposrednega trženja in za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-novic in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov o storitvah spletnega mesta www.trgovina.niyama.eu in Zala Perovič s.p. ter povezanih oseb in za druge oblike uporabe posredovanih podatkov. Zbrani podatki ne bodo posredovani tretjim osebam. Kupec lahko kadarkoli pisno zahteva, da ponudnik trajno ali začasno preneha uporabljati osebne podatke in podatke o nakupovanju za prej navedene namene kot je to navedeno v poglavju Ukinitev uporabniškega računa. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v bazi podatkov. Obvezujemo se, da bodo osebni podatki, pridobljeni preko spletnega mesta v celoti ostali hranjeni, varovani in obdelovani s strani podjetij Zala Perovič s.p.. Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo upravljavec spletnega mesta ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Vaši podatki so ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem s strani tretjih oseb. Dostavni službi bomo zaupali le podatke uporabnikov, nujne za nemoteno dostavo, kot sta naslov za dostavo in telefonska številka.

Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletne strani www.trgovina.niyama.eu  za namen izvedbe spletnega nakupa, se uporabljajo izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila.

Soglasje k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov s sodelovanjem v nagradnih igrah ali naročilu na e-novice, uporabnik dovoljuje podjetju Zala Perovič s.p. obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S podanim soglasjem uporabnik dovoljuje podjetju Zala Perovič s.p. da kot upravljavca zbirke osebnih podatkov obdelujeta zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-novic in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov o storitvah spletnega mesta www.trgovina.niyama.eu in podjetja Zala Perovič s.p. ter povezanih oseb in za druge oblike uporabe posredovanih podatkov, v katere uporabnik spletne strani posebej privoli. Zbrani podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Spletno mesto www.trgovina.niyama.eu zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa. Prenos občutljivih osebnih in transakcijskih podatkov na spletni strani se izvaja v varnem načinu s pomočjo protokola SSL (Secure Sockets Layer). Podatki se kodirajo, še preden zapustijo vaš brskalnik, in se na naš strežnik prenašajo v zaščiteni obliki. Sistem tako preprečuje, da bi kdo prestregel vaše osebne in transakcijske podatke, ki jih pošiljate v spletno trgovino.

Varovanje zasebnosti in varnost nakupa zagotavljamo tudi z upoštevanjem vseh veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

Izbiro članstva v naši e-listi omogočamo v obrazcu za naročanje blaga v spletni košarici, ter na vstopni strani spletne trgovine www.trgovina.niyam.eu

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih podjetje Zala Perovič s.p.. zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja Zala Perovič s.p..

Odveza odgovornosti

Trgovina in ponudik se bosta po svojih najboljših močeh trudila zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da trgovina/ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca pbvestil o spremembi in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se trgovina/ponudnik trudi zagotoviti natačne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pravila in pogoji sodelovanja v nagradnih igrah

Pravila nagradne igre
Nagradne igre so namenjena le fizičnim osebam, pravne osebe in s.p. v akciji ne morejo sodelovati. V nagradni igri lahko sodelujejo vse fizične osebe, ki sprejmejo pogoje za sodelovanje v nagradni igri. Šteje se, da s samim sodelovanjem v nagradni igri sodelujoči pristane na vse pogoje v zvezi z nagradno igro, sprejema pravila nagradne igre in se z njimi strinja. V nagradni igri ne smejo sodelovati zaposleni in zunanji pogodbeni sodelavci organizatorja ali so-organizatorja nagradne igre ali njihovi ožji družinski člani. V primeru, da v nagradni igri sodeluje mladoletna oseba, je sodelovanje takšne osebe v nagradni igri veljavno le pod pogojem, da osebo v nagradni igri zastopa njen starš oziroma zakoniti zastopnik.
Sodelujoči se strinjajo, da v primeru zmage v nagradni igri (dobitka) sprejme način prevzema nagrade kot ga predlaga organizator (Po poštni, osebni prevzem)

Način sodelovanja v nagradni igri
V nagradni igri sodelujete z izpolnjeno prijavnico na prvi strani. S prijavo v nagradno igro sodelujoči izrecno izjavlja, da je v celoti seznanjen s temi pravili nagradne igre in izjavlja, da se z njimi v celoti strinja. Prav tako se zavezuje, da bo v celoti spoštoval pravila nagradne igre. Nakup ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri.

Prevzem nagrade
Nagrajenec nagrado prevzame na naslovi poslovne enote v Ljubljani.

Davčne obveznosti
Organizator bo za nagrajence obračunal in plačal morebitno akontacijo dohodnine za prejete nagrade skladno z veljavno zakonodajo. Druge morebitne davčne obveznosti ali kakršne koli druge stroške, vezane na nagrado, nosi nagrajenec sam (stroški prevzema nagrade, morebitnega prevoza).

Obdelava osebnih podatkov
Organizator nagradne igre se zavezuje, da bo posredovane osebne podatke varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in v skladu s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR). Organizator nagradne igre kot upravljavec zbirke osebnih podatkov, le-teh ne bo izdal ali odstopil tretji osebi.
Nagrajenci izrecno soglašajo, da lahko organizator nagradne igre objavi ime, priimek, fotografije ter kraj bivanja nagrajenca v javnih občilih, in sicer z namenom javnega obveščanja o rezultatih nagradnega žrebanja. Za objavo navedenih podatkov organizator nagrajencem ni dolžan ničesar plačati.
Prav tako sodelujoči v nagradni igri s podpisom izrecno izjavlja in soglaša, da se njegovi osebni podatki shranjujejo, obdelujejo ter uporabljajo za marketinške namene elektronskega obveščanja o novostih in za namene te nagradne igre. Sodelujoči v nagradni igri lahko od organizatorja kadarkoli zahteva pregled, dopolnitev, popravek ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov za namene izvajanja te nagradne igre ter za marketinške namene, skladno z zakonom. Sodelujoči to stori pisno po e-pošti info@niyama.eu ali po navadni pošti na naslov organizatorja.
Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Hramba osebnih podatkov
Podjetje Zala Perovič s.p. bo podatke hranila z določilu, ki so zapisani v poglavju Varovanje podatkov

Splošne določbe
V primeru spora med organizatorjem in sodelujočim v nagradni igri, je za reševanje le-tega pristojno sodišče v Ljubljani.

or nagrajencem ni dolžan ničesar plačati.
Prav tako sodelujoči v nagradni igri s podpisom izrecno izjavlja in soglaša, da se njegovi osebni podatki shranjujejo, obdelujejo ter uporabljajo za marketinške namene elektronskega obveščanja o novostih in za namene te nagradne igre. Sodelujoči v nagradni igri lahko od organizatorja kadarkoli zahteva pregled, dopolnitev, popravek ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov za namene izvajanja te nagradne igre ter za marketinške namene, skladno z zakonom. Sodelujoči to stori pisno po e-pošti info@niyama.eu ali po navadni pošti na naslov organizatorja.
Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Hramba osebnih podatkov
Podjetje Zala Perovič s.p. bo podatke hranila z določilu, ki so zapisani v poglavju Varovanje podatkov

Splošne določbe
V primeru spora med organizatorjem in sodelujočim v nagradni igri, je za reševanje le-tega pristojno sodišče v Ljubljani.